Suchen
Region (hu)
Termékek
Vállalat
Fókuszban
Kapcsolattartó partner
de  en  pl  fr  hr  nl  hu  it  sv  sl  cn  es

Környezet- és energiagazdálkodás

Az erőforrások körültekintő felhasználása

A környezetvédelem vállalati politikánk szilárd alkotórésze. Vállalatunkban elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem folyamatos fejlesztése mellett, és vállalati felelősségvállalásunk elengedhetetlen részének tekintjük az erőforrások körültekintő felhasználását. A DIN EN ISO 14001:2015 szerinti tanúsítással ezért példát mutatunk környezetünk hosszú távú védelmében.

 • Energiahatékonyság/CO2-megtakarítás
  Cégünk épületének kialakításakor már a tervezésnél figyelembe vettük az energiahatékonyságot és a CO2-megtakarítást. Olyan fűtési és hűtési koncepciót valósítottunk meg hővisszanyerő rendszerekkel, amelyek teljesen függetlenek az olyan külső energiahordozóktól, mint pl. gáz, olaj stb. Új gyártóberendezések vásárlásakor mindig ellenőrizzük a fűtési és hűtési koncepciónkba való beépülést (pl. extrudálási és lézeres vágási eljárások).

 • Hulladékkezelés
  Minden hulladékot egy minősített cég kezel vagy hasznosít újra a kereskedelmi hulladékokról szóló rendeletnek megfelelően.

 • Veszélyes anyagok kezelése
  A veszélyes anyagok kezelését, tárolását és felhasználását biztonsági felelősünk a veszélyesanyag-nyilvántartás szerint rendszeres időközönként ellenőrzi és dokumentálja.

 • Nyersanyagbevitel és -felhasználás
  A gyártási folyamatokkal és a felhasznált anyagokkal kapcsolatos döntések gazdasági és környezetvédelmi szempontok alapján születnek. Így célzottan tudjuk az erőforrásokat megtakarítani és a hulladékot elkerülni.

 • Csomagolás
  A lehető legrövidebb szállítási útvonalakat biztosítjuk csomagolásaink beszerzése során, hogy az ne csak termékeinket, hanem a klímát is védje. Előnyben részesítjük a helyi és a belföldi beszállítókat. Célunk, hogy a csomagolóanyagok területén folyamatosan növeljük az újrahasznosítás arányát.

 • REACH-rendelet
  Ennek betartása túlmutat a tiltott anyagok használatának kizárásán, valamint a hatályos jogszabályok betartásának dokumentálásán az EK biztonsági adatlapjain. Minden termékünket a REACH-rendelet betartásával szállítjuk. A vonatkozó adatokat rendszeresen bekérjük a beszállítóinktól.

 • EcoVadis érem
  A fenntarthatóság fontos kérdés számunkra és ügyfeleink számára. Annak érdekében, hogy megosszuk partnereinkkel fenntarthatósági teljesítményünket, nemrégiben kitöltöttük az EcoVadis kérdőívet. A Hauff-Technik ezüstérmet kapott, ami megerősíti a fenntarthatósági kérdések iránti elkötelezettségünket. A jó eredmények ellenére azonban továbbra is dolgozunk a fenntarthatósági gyakorlatunk javításán.